首页 > 数博研究
日本名古屋铁道馆智慧化展示与体验评述
2019-08-20

马若泓
  (中国铁道博物馆编研部,北京,100055)
  摘要:各类新技术和智慧化手段在博物馆广泛应用后,大大提升了展示效果和观众体验。本文以日本名古屋铁道馆的智慧化展示项目为对象,述评了其智慧化展项的展示与体验,为国内交通类博物馆智慧化发展提供了实例和建议。
  关键词:名古屋铁道馆;智慧化展示
  The commentary of intelligent exhibit and experience for SCMAGLEV and Railway Rark
  Abstract:After all kinds of new technologies and intelligent means are widely used in museums, the display effect and audience experience are greatly improved. This article focuses on the intelligent display project of the SCMAGLEV and Railway Rark in Japan, and reviews the display and experience of its intelligent exhibitions, providing examples and suggestions for the intelligent development of domestic transportation museums.
  Keywords:SCMAGLEV and Railway Rark;intelligent exhibit