首页 > 数博研究
浅谈人工智能在博物馆行业中的意义
2019-08-20

孙跃
  (故宫博物院资料信息部,北京 100009)
  摘要:人工智能在人类生产力的发展中扮演着举足轻重的角色。在博物馆行业中,它也有着突出重要的意义。越来越多的技术人员把人工智能带到了自己的岗位,为行业发展助力的同时,也是为人类未来发展开启了一扇科技的大门。如今我们可以肯定的说,人工智能不再是未来,而是现在。
  关键词:人工智能;博物馆行业;意义;云端技术与服务
  The Brief Discussion on the Significance of Artificial Intelligence in Museums
  Abstract: The artificial intelligence plays an important role in the development of human productivity, and it also has outstanding significance in museums. More and more technicians have brought artificial intelligence to their posts, which not only facilitate the development of the industry, but also open a door of science and technology for the future development of mankind at the same time. It is now safe to say that artificial intelligence is no longer the future, but the present.
  Key words: artificial intelligence; Museum industry; Meaning; Cloud Technology and Services