首页 > 数博研究
浅谈微信公众号在博物馆宣传中的应用——以西藏文化博物馆微信服务号为例
2019-08-20

高墨函
  中国藏学研究中心西藏文化博物馆,公共服务部,北京,100101
  摘要:
  随着微信普及程度越来越高,这种媒介变得越来越无可替代。凭借着其自身极其丰富的功能,成百上千的博物馆开始使用这一平台,开通自己的官方微信公众账号,为观众提供更为丰富的信息和更加便捷的咨询服务。本文针对博物馆微信公众号在博物馆宣传中的应用,以西藏文化博物馆为例加以说明。
  关键词:西藏文化;微信公众号;博物馆宣传
  Arstract:
  As WeChat becomes more and more popular, this medium becomes more and more irreplaceable. With its extremely rich functions, hundreds of museums have started to use this platform to open their official WeChat public accounts, providing visitors with richer information and more convenient consulting services. This paper aims at the application of WeChat official account in museum propaganda, taking Tibet cultural museum as an example to illustrate.
  Discussion on the application of WeChat public account in museum propaganda
  -- take the WeChat service account of the Tibetan cultural museum as an example
  Key words:Tibetan culture; WeChat public account; Museum publicity