首页 > 数博研究
2019-08-20

柴玉慧
  北京自然博物馆科普部,北京 100005
  摘要:博物馆是集收藏、研究和教育功能于一体的公益性机构。随着博物馆事业的不断发展,博物馆的教育功能不断被强化并逐渐成为博物馆的首要职能。三维互动技术以其互动性强和仿真性高的优势成为发挥博物馆教育功能的重要手段。本文以北京自然博物馆三维互动课堂的教育活动为例,谈谈三维互动技术在博物馆教育中的作用及优势。
  关键词:三维;互动;博物馆教育
  Application of 3D interactive Techniques in Educational Activities in Museums
  Abstract: Museum is a public welfare institution with collection, research and education functions. With the continuous development of museums, the educational function of museums has been strengthened and gradually become the primary function of museums. Three-dimensional interactive technology has become an important means to play the educational function of museums with its advantages of strong interaction and high simulation. Taking the educational activities of three-dimensional interactive classroom in Beijing Museum of Nature as an example, this paper discusses the role and advantages of three-dimensional interactive technology in Museum education.
  Keywords: Three-dimensional;Interactive;Museum education